SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA

SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA
kadang kala kita enjoy dgn kawan-kawan… kadang kala kita duka dengan kawan-kawan…. kadang kala kita menghargai….. kadang kala kita mendukai….. isi hati seseorng bukan mudah dilihat dengan mata kasar…. perangai seseorang juga kadang kala mmbuatkan kita suka…. panorama luas fikiran menjiwai perasaan… kita mudah mengenali seseorng,tapi kita sukar melupakan… cinta ini memberikan kita kesenangan pada seseorng….

Jumaat, Disember 30

Welcome 2012



Tahun 2011 bakal meninggalkan kita dengan pelbagai kenangan serta pengalaman yang ternyata akan membuatkan umur kita semakin meningkat dan mengubah diri kita menjadi lebih matang..!! 

Hari-hari yang sudah berlalu dan takkan mungkin kembali lagi.. seperti pepatah melayu ada mengatakan “terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata badan binasa” macam tuu laa kot..hahaaa

--yang pastinya apa yang kita telah lalui sepanjang tahun 2011 akan menjadi titik permulaan untuk kita mulakan sesuatu yang baru dalam hidup kita pada tahun 2012 ..jangan dikenang apa yang telah pergi dan cubalah untuk menghadapi kenyataan hidup ini tidak selalunya indah seperti yang kita selalu mimpi-2kan..!! yeahhH..!

Dan hargailah mereka yang MENGHARGAI KITA...semoga perhubungan kita dengan orang-2 yang kita sayang akan berkekalan...!! amin..

------> dan jangan lupa ucapkan :

thanxx 4 da every person who alwys SUPPOT ..AQ sepanjang 2011.. AQ alwys miss U all

Pengalaman Yang Reall punyA



--pengalaman yang beharga selalunya akan dianggap iannya adalah merupakan satu kejayaan dalam hidup..berjaya mencapai matlamat yang diingini hasil daripada usaha keras dalam mengejar apa yang dikehendaki..!! setelah beberapa kali terjatuh dalam usaha mencapai apa yang kita kehendaki bermacam-macam dugaan yang terpaksa diharungi....pastinya akan memberikan kita seribu satu pengalaman yang tak ternilai harganya dan pasti diingati sehingga akhir hayat kita..!!

---- alangkah bagusnya jika semua pengalaman yang kita perolehi itu adalah pengalaman yang indah-indah..cuwet-cuwett cangat mesti “indahnya DUNIA”...hahahaaa

--bagaimana pula kalau pengalaman yang kita perolehi tuu akan menyebabkan hidup kita huru-hara dan menyesal sebab kita perolehi pengalaman macam tuu..pernah tak korang terpikir..??
------pengalaman yang tak berguna..tuk dikenang seumur hidup.. BERBALOi....??

---Bagi AQ..pengalaman yang tak GUNA tuuu..akan lebih memberi kesan dan mematangkan hidup AQ..walaupun agak rasa menyesal dengan KEBODOHAN diri sendiri..tapi itulah salah satu cara yang dapat membuatkan kita mengenali siapa diri kita yang sebenarnya..!! (statistik sendiri 30%)

----- Ary tuu AQ kenal ngan seseorang...dia BAIK...BAGUS..TERBAEk..dan CUTE...

--AQ berkenalan dalam “MUKA BUKU”.. membawa kepada FACE TO FACE.. semuanya berjalan dengan baek..tanpa ada rasa nak amek kesempatan atas keCUTE-an dia tuu..tapi..semua tuu berubah dalam sekelip mata..

---macam time korang ngah makan ABC..tetiba ABC tuu ilang masuk lam perut korang.. walaupun korang dah try pelbagai cara nak mempertahankan bentuk asal ABC tuu..tapi ianya tetap akan cair..bayangkan...eeeemmmm
ABC yang peerrggHHH...!!

----tapi  walaupun sumer tuu sekejap jew..tapi banyak pengalaman cuwet-manis ngan dia AQ sangat hargai..walaupun kadang-2 AQ terlalu paksa dia..kacau dia time BZ... tapi dia tetap coll..mantain jew.. yang kadang-2 buat AQ heran gak.. apasal laaa dia ni leh jadi macam “TUGU NEGARA” jew

--AQ suka dan berharap sangat kalau dia nak borak ngan AQ..banyak benda AQ nak tanya..banyak benda AQ nak tahu...dan kadang-2 dia x respons pun..dan buat AQ rasa dia dah jadi betul-2 macam “TUGU NEGARA”...

--wahai “TUGU NEGARA” nape ang jadi macam tuuu..AQ tak pernah nak manipulate situasi..AQ just nak kepastian..dan hope U can be someone important toooo ME..yeah

-----tapi....tuu laa namanya pengalaman.. walaupun kita terpaksa jadi macam orang “BODO”... dengan mengharap pada sesuatu yang tak pasti.. tapi kita akan STILL BERHARAP.. pasal kita takkan pernah lupa orang yang beharga dan pernah hadir dalam hidup kita walaupun tuuu sumer akan berlalu pergi...

--JADI HARGAILAH setiap PENGALAMAN yang kita perolehi sepanjang HIDUP kita.. dan jangan pernah salahkan TAKDIR..atas setiap perkara yang berlaku bukan ATAS kehendak kita..

Maybe perkara-2 seperti ini akan membuatkan kita lebih menghargai DIRI KITA seadanya..!! sekian...

Khamis, Disember 8

LepaQ at K.tganu a WEEK

---hari-hari yang semakin membosankan dan dipenuhi dengan banyak "ASEMEN" nak kena bentang lagi...
sepanjang hari yang buat AQ rasa macam nak "tidow".."ponteng".. adalah satu jalan penyelesaian yang agak bagus... macam kawan AQ kata : kalau dah hidup selama 20 tahun..18tahun di habiskan dengan tidoww pun belum tentu cukup lagi..hahahaaa

-- Minggu ni paling banyak masa AQ dengan lepak jew..ASEMEN kalau nak kena anto esok.. malam tuu adalah malam yang paling besh nak buat ASEMEN..!! baru laa rasa macam diri ni "hidup sebagai seorang STUDEnt"... 80% pelajar IPTA dan IPTS kat malaysia ni AM-nya dan bebudak umah AQ khas-nya termasuk laa dengan AQ sekali pastinya suka wak ASEMEN lewat-2 ni...lau buat awal-2 nanti kena cop "BESt STUDENT" plak... (statistik pikir sendiri)

program LEpaK AQ :
BebudaQ umaH
---> Malam tuu ingat nak maen bowling kat "TER"..tapi dah penuh kena tempah.. dengan membawa hati yang murung bak "ibu yang mengandung"...posing jew laa... ni dah ciap bawak "setongking" dah.. tapi x dpt laa plak nak maen baling-baling..! pergi dekat "KT BOWL" pun Full gak.. memang x da nasib laaa.. teringak plak DATE ngan "AWEX" dulu-2 first date kena maen bowling...CUWETT CANGATTtt

KaroekE BOX
---> lau kuaR HANGOUT mestii sampai kat tempat Menyumbang suara ni... lepas TEnsion katakan..!! setiap kali AQ nak menyumbang suara yang sememangnya sedia sumbang mesti nak kena pilih lagu FAVOURITE AQ---> tajuk ye eeemmm :
ku coba ungkap tabir ini..kisah antara kau dan aku..terpisahkan oleh ruang dan waktu...ooooooo "layang abezz"

dekaT stadium RuntuH..uhuu
---> haaa..sempat gak minggu ni..g lepak tengoK "KETE" wak driff..fuyoooo..! bukan setakat berasap.. ciap keluar api segala bagai lagi..memang x leh lepaskan peluang..selain kete yang dfiff ni..ada banyak lagi aktvt untuk golongan muda-mudi kat area K.tGanu ni.so sesape yang duk lepok "kokce" /duk saje wak benda tak berfaedah leh laa lepak kat sini..rasanya setiap ujung minggu memang adow aktvt ni..! dan banyok lagi aktiviti bukan sahaja dapat mengurat AWEX...!!

kete wak AUTO SHOW
posing JAp..!!
pokok yang ADOW warna..!!

----> waaa..memang "GEMPAQ" laa..ase macam kat disko jew..leh wak SHUFfeL .. tengok kete-2 berhiasa ngan lampu yang warna-warni dengan sistem sound yang mengalahkan bunyi pengumuman berbuka puasa memang perasaan tuu macam : waaa terbaekk der..!!
---terasa plak lam ATY ni..lau leh pinjam mana-2 keta tuu kan besh..bawak AWEX kuor jalan-2 mesti selamat.. diterangi lampu macam disko.ngan melayang lagu jiwang kuat-2..x lama leh jadi "PEKAK"..

dapat hadiah dari....???
 ----> minggu ni tetiba plak..rasa macam cuwett sangat..!! dapat adiah daripada...."....."..waaa terharunya... like sangat..dah ciap letak kat atas meja..leh tengok hari-2...!! thanxx awakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...!!

--------------------> skunk ni ngah nak buat ciap ASEMEN yang ngah berlambak tuu.. harap dapat ciap dengan jayanya..thnxx kat sesape yang sudi baca "CARUTAN" AQ ni.. hope jadi laa "FOLLOWER"
keep in touch.....!! salam

Jumaat, November 25

thnaxx being My prenZ


Carutan kali ni AQ nak citer tentang antara someone yang selalu Suppot AQ ...!! AQ tulis carutan ni..sal AQ menghargai kehadiran mereka dalam idup AQ..!!

-- Saat kenal : time AQ mula-2 masuk U time 2 AQ join mamber AQ buka gerai time konvo.. time 2..AQ ngah buat buger..di pagi Morning yang ngah ramai-2..dia pun muncul lam berjuta-2 dari celahan orang ramai .. tersenyum kat AQ macam dah kenal masa lam perut mak AQ lagi kot..hahaaa
maka bermula laa dialog pertama AQ..ngah sembang-2..dia cakap AQ pernah tegur dia masa ARY mula-2 dapta masuk U..AQ pun heran dan buat-2 bingung kit..tapi dari saat tuu laa kitaorang mula jadi rapat.. apa yang AQ suka sal dia..dia selalu bagi nasihat dan suppot AQ tentang pepe masalah AQ.. kadang-2 AQ pun pelik..kenapa AQ leh suka share pepe ngan dia.. dia pun macam AQ gak.. kadang-2 kitaorang lepak bincang sal prob yg kitaorng alami..termasuk laa masalah peribadi.. cam besh kn..!
satu perkara lagi yang besh sal dia..dia simple jew x mekap sngat..kadang-2 AQ lebey suka dia mekap..melawa segala bagai...tomey ooo..! serius..tapi dia buat x tau jew..! dan dia leh time AQ sebagai kawan dia..AQ ingat lagi..time tuu AQ pakai seluar jeans yang koyak sampai leh nmpak peha..! dia tak cakap pepe pun..Cuma cakap...ntah AQ lupe laa plak..!
so AQ arap dia akan selalu suppot AQ dan mekasih sebab jadi kawan AQ yang selalu kena bagi AQ ceramah free..!

--saat kenal : time tuu AQ ngah lepak ngan mamber-2 AQ.. time-2 sembang dia pun datang.. time tuu AQ tak kisah “mencaro” ngat sal dia..time tuu laa kenal dia.. ntah macam-mana leh rapat laa plak.. dah 2 tahun asenya kenal..dia orang yang AQ bagi kepercayaan tuk mengetauhi sumer sal tentang idup AQ.. AQ selalu lepak ngan dia..coz AQ memang suka susahkan dia..x de r.. AQ ase dia ok dan sebagai kawan..  AQ leh share pepe jew..ngan dia..!! 

trust is da one most important thing in relationship

---ada satu time tuu.. sal kitaorang rapat sangat..biasa laa mulut manusia tak leh nak tutup..ada orang cakap kitaorang da pepe hubungan..fuuhh..susah beb..lebih-2 lagi yang cakap tuu dari kalangan mamber “beruk” kitaorang...but kitaorang buat tak tahu jew..lagi pun AQ pernah cakap ngan dia..dan AQ nak dia ingat...lau dia rasa AQ ni menyusahkan idup dia..dia leh cari kawan lain... pastuu dia pun wak muka..dan cakap “mu jangan..bla..bla.ayat sedey dia..” dan AQ dengar jew..!

AQ tau dia ikhlas kawan ngan AQ...thanxx bro “der”...sebenarnya kadang-2 AQ rasa menyampah gak ngan dia..hahahaa.. time dia malas wak kijew laa..

bagi AQ :

Kawan itu wujud dari satu pertemuan dengan seribu pertanyaan













Rabu, November 23

time AQ tension AQ isap rokok


--time AQ tension AQ isap rokok..ada yang tanya kenapa..? AQ nak lepaskan sumer tension AQ..tapi kenapa  AQ nak isap rokok..x da benda laen k yang AQ leh buat..!! tuu..maybe sebab pilihan tuk AQ lepaskan tension tuu salah.. tapi..tuu laa yang menjadi persoalan..?? dan AQ biarkan persoalan tuu x memberikan sebarang jawapan..sebab AQ sendiri tak tahu dan tak mahu tahu kenapa AQ buat macam tuu.!


MAT LUTFI..AQ rasa orang ni memang ketif dan banyak idea.. dia seorang Vlogger antara yang PERTAMA AQ tengok dan banyak memberi something yang dapat membuka minda AQ..!!
==lately ni AQ rasa terkesan cikit dengan salah satu video yang dia buat..!! rasanya buat AQ terfikir tajuk video tuu “rokok dan kopiah”... kenapa AQ leh terkesan ngan video yang dia buat tuu :

--eeemmm..something if we feel lonely..kesunyian..keseorangan..dengan pelbagai masalah.. tanpa arah tujuan dan matlamat.. rasa macam kaki tuu berat sangat nak melangkah dengan beban di kepala yang tak henti duk pikir sal pe yang patut AQ buat.. dulu AQ pernah berada dalam satu situasi yang ternya telah memberi kesan kepada AQ sehingga sekarang..

--ada sesetengah manusia hanya bergantung dekat TUHAN..bila dia tak bagi apa yang kita nak kita marah..kita tak bersyukur..adakah kita tak seberuntung seperti manusia lain..AQ bukannya tak pernah bergantung kat saper-2..tapi AQ just pikir positif..setiap perkara yang berlaku must be a reason behind that..so idup AQ bahagia..hati AQ senang..

--setiap perkara yang ingin kita lakukan..pastinya terdapat 2 pilihan yang menentukan cara dan bagaimana kita nak berada lam masalah tuu dan menanganinya..ianya juga seperti keinginan kita bagi mencapai matlamat.. samada kita sememangnya mahu membuat keputusan seperti itu..ataupun tidak..kadang-2 membuat keputusan ni lebih susah berbanding memikirkan kesan yang bakal kita hadapi..!

.... dulu AQ buat keputusan tuk sambung belajo lepas abez STPM..time tuu banyak betul dugaan yang AQ hadapi.. time AQ sambung belajo nak abezkan ijazah AQ..macam-2 plak masalah yang ada..!! tapi setiap hari AQ hanya tersenyum..tak da sape-2 pun yang paham AQ..mereka hanya cakap AQ ni macam tak betul..salah k lau AQ nak epy-2..AQ tak kacau sesaper..AQ bahagia dengan cara AQ..!

=Tapi AQ anggap sumer tuu dah ditakdirkan macam 2... bukan AQ nak menyalahkan takdir.. AQ terima setiap ujian dari-NYA...Cuma..silap AQ adalah..setiap keputusan AQ yang AQ lakukan tuu AQ x pikir dengan betul..secara total dan rasionalnya.. pilihan yang AQ lakukan tuu adalah salah..
Tapi..itulah yang telah banyak memberi AQ pengalaman dan pengajaran..bagi melihat DUNIA ini dengan lebih bijak..bagi mengatur langkah perjalanan AQ di kemudian hari..bagi memberi kematangan pada diri..

Tapi AQ tak boleh hidup sorang diri macam ni..AQ takkan kemana-mana selagi AQ bergantung kepada yang tak mati... AQ rancang semua perkara..dan AQ berharap itu semua akan berlaku... walaupun mungkin nasib tak menyebelahi AQ..!! sekurangnya AQ dah berusaha dapatkan apa yang AQ nak..!

KEPERCAYAAN TANPA RASIONAL – BUTA
RASIONAL TANPA KEPERCAYAAN - KONTANG

Isnin, November 14

Bila AQ free A.K.A cuti oliday

--seperti kebiasannya..time cuti-cuti Malaysia cam ni..AQ lebih suka lepak depan laptop AQ..bila ada sumber edit-mengedit Ada lagi laa beh..berjam-jam duk landing..tapi Nasebaekk laa AQ ni mudah sangat lapo..so bila teringat time MAKAN maka kena laa tinggal dulu --- kejar makan dulu
--opsss// idup ni bukan untuk makan..tapi makan untuk idup K..!


--> something yang menarik bila AQ mengedit ni..bila orang tengok hasil Edit AQ dan puji..
"angkat bakul sendiri" cam BEShh kan..!
---untuk pengetauhan korang .. AQ ni bukan explore pun lagi pasal Editing ni..banyak benda lagi nak kena belajo..yang AQ edit tuu basic jew..butt really thanxx 4 da pujian dan suppot yang korang bagi kat AQ.! yeahH

---tapi kadang-2 AQ rasa pelik..kenapa ADA orang macam x suka jew ngan minat AQ ni..
contoh ayat peergHh diaorang : yang buat AQ ase-- woi lantak AQ laa..yang ko nak sibuk tuu apasal..?
1) perasan tul..dah r edit gambo sendiri..perasan ensem aPA.!
2) tak da kije nak buat k..!
3) Aq tgok ko asyik tukar gambo pohpie FB jew..! banyak gambo ko
---tapi sebenarnya benda-2 cam ni..AQ tak pernah kisah pun..janji AQ bahagia dan dapat buat Apa yang AQ nak..dan tak kacau sesape..! kan..betul x>>?

tapi..sebenarnya..minat AQ ni x cukup lagi..coz ada benda yang missing..x hilang pun..cuma tak Ada lagi..lum cukup Bajet lagi...ni dia
kamera ni kot..ntah laa..hahaha

--so AQ arap hasrat AQ nak ada kamera ni akan dapat laaa..
p/ss : kena laa rajin kumpul duit..!
AQ suka amek gambo pemandangan..! cuwett cangat


tag line nama tuk sebarang editing yang AQ buat--> DECOVER

Sabtu, Oktober 29

KENDURI KAWEN DATANG LAGI


gambo kawen mamber AQ

Lau dengar jew lagu pengantin baru...kepok..kepak..dumm.damm kompang dipalu..!! lam aty ni tetiba jew ase macam berbunga nak kawen..!!

Tapi bila memikirkan tanggunjawab pada orang baru..banyak komitmen yang tak berbelah bagi nak kena AQ usahakan lagi..memang gerenti AQ akan jawab AQ tak sedia lagi... maklumlah sumer tuu nak kena pakai bajet..BAJET 2012 pun x masuk tahun lagi..kan kan

Tak pe lah..yang penting hidup kena ADA PERANCANGAN..baru hidup ni ase bermakna cikit..nak kejar impian ni bukan mudah..setakat nak angan-angan jew..memang laa mudah..

--Hari 2..mamber skul AQ kawen..kebetulan time 2 balik cuti kat kG..so kena laa pergi..asenya dah lama AQ tak join majlis orang kawen ni.. isshhKkk..AQ nak ajak saper sebagai teman ni..nasib baik memang baik laa sangat..mamber AQ pun ada gak nak pergi kat kenduri kawen 2..so AQ pun menjoinnya dengan penuh rasa gumbira..nak tengok orang kawen..yeahhHH (mana r tau jumpe jodoh kat sana)..!

Hahaaa..lepas sampai kat umah pengantin 2..AQ terus masuk lam bilik pengantin**tanpa perasaan segan silu dan malu-malu...pergi intai pengantin perempuan 2 (mamber AQ)...waaa dah besar dan lawa upenya mamber AQ ni..dah sampai jodoh Alhamdulilah laaa..kawen laa jugak..nampaknya AQ laa lagi yang belum..duk tunggu timing masa yang sesuai lagi kot..ahahhaa (gelak lam dada)

Lepas 2 baru r masa makan tiba..waaa..lauk2 ri 2 memang beh..ciap makan hidang lagi..bukan layan diri ok..!! lepas abes makan..duk tunggu pengantin lelaki sampai..lama laa jugak..trafik jem damm kot..!! walaupun umah pengantin lelaki 2 x sampai 1km pn..!!

Time AQ duk tengah pening duk tunggu pengantin lelaki sampai...ada r plak sorang AWEX cun duk depan AQ..(sebenarnya ramai laa jugak AWEX cun)...boring2 time 2..AQ pun curik laa amek gambo dia..nak ushar mau makan pelempang kot..!! hah ni r gambor awex cun yg sempat AQ sekodeng 2.. tp up 2 korang r nak kata comel k tak..cuz AQ ngah boring time 2..

**ary tuu 2x AQ makan kenduri kat c 2 kot..hahahaaa
**sempat berkenalan ngan AWEX cun 2

---sebenarnya AQ pun dah tak sabor nak naek pelamin...eemmm..kena tunggu laaa lagi
ngah tunggu calon laa ni...lau ada-ada yang sudi..meh laa..duk kat tepi

Sabtu, Oktober 15

HIDUP BAHAGIA

JATUH CINTA itu memang mudah..DAN untuk kita rasa JATUH CINTA itu memang susah....
--- bila masih AQ diberi kesempatan..ingin rasanya untuk AQ ulang balik masa-masa yang telah berlalu..bersama dengan si-dia..rindu plak rasanya saat itu..
RINDU...arrrggHH..telah lama AQ buang rasa itu..apatah lagi rasa SAYANG..!!

   kini AQ lihat si-dia sedang berbahagia bersama teman yang baru.. TIPU kalau AQ cakap AQ tak rasa cemburu..!! cemburu yang hanya di MULUT yang bercakap..cemburu kerana MATA yang melihat.. adakaH rasa cemburu ini turut hadir di TELINGA bila orang-orang sekeliling AQ bercakap tentang rasa bahagia MEREKA..!

----TERINGAT lagi kali pertama pertemuan AQ dan si-dia..sama-sama mencari JAWAPAN kepada persoalan..!!......HIDUP

--sama-sama mengukir janji dan ikrar...adakah AQ rasa bahagia bila bersama dengan si-dia..atau itukah KEBAHAGIAAN yang AQ inginkan...
----tapi sebenarnya rasa bahagia itu bila AQ melihat dia lebih bahagia bersama dengan orang lain..

--walaupun masih AQ diberi kesempatan untuk jatuh CINTA lagi dengan si-dia..AQ dengan pasti akan jawab----> AQ takkan jatuh CINTA lagi dengan SI-DIA..!!

Sabtu, September 24

FROM THE BEGINNING AND FOR da FUTURE

- ASSALAMUALAIKUM....

DAH LAMA ASENYA AQ TIDAK MENCARUT DALAM MANA-MANA LAMAN SOSIAL YANG SELALUNYA MENJADI SESUATU YANG SANGAT MENJADI KEBIASAAN PADA AKU TIME KEBORINGAN...
--- BUNTU DALAM MENCARI KONKLUSI IDUP..MASIH MENCARI ARAH TUJUAN YANG SEMAKIN SAMAR-SAMAR DALAM KEGELAPAN MALAM ..Peerghh

- AQ SEKALI LAGI TEWAS DALAM MEGHADAPI DUGAAN DUNIA INI YANG BEGITU MENCABAR... 
TAPI....KITA ADA PILIHAN UNTUK MENENTUKAN ARAH DAN MATLAMAT HIDUP KITA.. 
TAPI....BUKAN HANYA BESERAH KEPADA TAKDIR SEMATA-MATA
TAPI...??? MASIH BANYAK PERSOALAN YANG MENJADI ALASAN kan..!!

-----ITULAH AQ..thnxx kat mamber-mamber yang selalu suppot AQ..!! LUv U alL

--------MENJADI DIRI SENDIRI LEBIH MUDAH DARI BERPURA-PURA MENJADI DIRI SENDIRI...!!!

Jumaat, Julai 8

Carutan AQ Tentang FON baru

-- cukup BulaN biasa LAaaaa.. GAJI pun masuk laa $$$$$$.. tapi masuk nya AGAK lewat sikit....
  kali Ni aQ tak TAU nak buat pew NGAn GAJi bulan Ni..walaupun Pada ASaLnya banYak benda yaNG nak guna DengaN duit GAji tuuu..
-----terPikir laa JUgak nak Simpan Cikit tuk belaNJa TIMe :
makan makan makan makan makan.....biasanya benda tuu jeW yanG terpikir ..!


--lepas puas PIKIR tak tau nak buat pew..AQ rasa baek Beli FON je lah...time tuu berminat dengan FON nokia C5...siap survey harga lagi..tengok perbandingan dengan model FON laen... BERSEMANGAT kan...
----sampai je kat kedai FON terus mata ni duk intai MANA laa FON NOKIA C5 ni... TOBAAAT laa AQ nak beli FON ni.."kata-kata kecik dalam hati"
--tetapi hasrat MURNI ku itu...HAMPA
-----kak yang jual FON tuu cakap.."fon ni x ada 3G" dik..!!
** tapi kenapa masa AQ survey FON tuu dia cakap ada 3G..eemmm..mybe model tuu x da kat MALAYSIA kott..hahahaaa

-----orang tua selalu cakap "DARI MATA TURUN KE HATI"...ngah time
pilu tahap meleleh..ikut sesedap rasa jew.. AQ terus jew amek
FON NOKIA 5800 XpressMusic...

----maka al-Kisahnya pun bermulaaa..!!
-- Lepas sehari baru beli...FON tuu ROSAK...hahahaaa..kauORang leh bayangkan takk..!
--**** terasa nak GELAK pun ada
**nak SEDEY pun ada... yang paling beh..buat tak tau jee laaa..!!

---maka..AQ pun ajak laa mamber AQ g kedai FON tuu balik..dan dah diganti dengan FON baru..
p/s : FON tuu ROSAK pasal AQ buang bateri time FON tuu ngah LOADING UPDATE... lambat sangat update..LETEY TUNGGU..hahahaaa
senang-2 cabut jew bateri..dah nak OFF tak boleh.. kn kn kn

FON DIBELI 100% DUIT GAJI SENDIRI

 ---P/S : mamber AQ tanya..bila mu nak guna FON baru  2..pakai FON lama jew..
---eeemmmm...AQ pun tak tau nape AQ nak beli FON baru...nanti2 laa AQ guna... !!
***sebenarnya AQ sendiri pun tak tau nape AQ x nak guna FON 2...simpan kat bilik jew...hahahaaa
---sayang FON lama lagi..lagi..banyak KENANGAN ....kn kn kn
____________________________________________________________
lepas beli FON NOKIA 5800 tuuu..AQ da buat SURVEY..dan rasanya memang tak rugi pun beli.. AQ pun rasa memang beh..!! menggunakannya..!! "angkat bakul"

copy from blog orang-->

Untuk orang yang berduit dan suka buang duit, membeli iPhone 3G adalah pilihan yang baik. Namun bagi anda yang berduit tetapi tak mahu membazir hanya kerana jenama yang mahal berbanding kualiti (seperti Apple), pergi ke kedai dan beli'lah Nokia 5800 XpressMusic...................................


Cerita pasal Nokia 5800 XpressMusic ni, untuk korang yang nak cari handphone touch screen yang berpatutan berbanding kualiti yang menakjubkan, carilah Nokia 5800 XpressMusic. Khai dah pernah guna sehari dua member punya iPhone dan sekarang Khai guna Nokia 5800 milik Khai sendiri.. So dah.. boleh keluarkan entri macam ni kan?




Berkenaan gambar di atas, SMAPE telah membuat perbandingan antara iPhone dan Nokia 5580 secara penuh detail dan itulah hakikat yang harus pengguna iPhone terima.

Percayalah, tiada apa yang menarik'nya dengan Apple iPhone. Harga mahal hanya kerana brand yang popular. Lagi-lagi SATU-SATUnya handphone yang dikeluarkan oleh Apple Inc. Ditambah lagi bila Maxis yang bawak masuk dalam Malaysia ni, bermaksud ada'lah percentage duit yang korang bayar akan mengalir ke akaun Ananda Krishnan. Kualiti iPhone boleh sumbat dalam jamban dan jika korang merasakan mereka yang menggunakan iPhone adalah hebat, kacak, bergaya, kaya, dan macho, bagi Khai la, itu orang yang suka membazir tanpa menggunakan akal yang waras. Tapi tak boleh cakap lebih, itu duit diorang kan. Bukan duit korang. Gelakkan diorang sudah!

Sebenarnya mereka yang hebat, kacak, bergaya, kaya dan macho adalah mereka yang menggunakan Nokia 5800 XpressMusic!! Seriously beb! Ok ok! tak percaya lagi? Boleh nengok satu lagi perbandingan iPhone dan Nokia 5800 dan korang sendiri akan perasan betapa harga yang mahal bukan menggambarkan kualiti yang diinginkan.

Untuk review Nokia 5800 korang boleh usya di Google

So sekarang, korang nak beli iPhone ke atau handphone lain? Akhir kata, belilah barangan buatan Gombak lor. Hehehe. Tapi apa cerita la dengan M-Mobile si Mawi tu ye? Senyap je. Nampak sangat tak laku. Oh! Gombak.. Malaysia tak boleh la tu.. Apapun ini hanya pandangan peribadi di blog peribadi. Keputusan di tangan korang dan Khai, dah pun jalankan tanggungjawab berkongsi apa yang patut dikongsi.

SELAMAT MENONTON <--KLIK

Khamis, Jun 30

Aq dan KenanGan


---kAWAN.. membawa satu maksud yang besar. TERkenang budak yanG nakAl, budaK yang RAjin belajar, perTamA kali didenDA oleh cikGu dan banyak LAgi peristiWA yang berLAku masA SEkolah Dulu.

-- BILa dah DEWasa, banyaK benda yanG kitA LAlui masa KECIK akan Hilang dan MASalah pula AKan BertambaH.

---KAWAn daH berpINdah...untuk bekerJa, Bekerja DEmi masA DEpan . KEkadanG ADA masanYA kitA akan TERkenang KEngkawan YAng daH LAma KITA tak jumpa.

-------munGkin KEadaan Dah berBEza taPi APA yang KIta LAlui akaN sentiasA menJAdi memoRi yanG paliNG indaH SEkali..!!

--- Dan PEngalaMAn CINTA... menGHAraP padA YanG MASih MEngharaP...AWAK..!!


thanxx coz always baGi AQ nasiHAt daN ....... !


                                                        ***zZZZzzzzz

Ahad, Jun 19

Carutan AQ tentang Trip Ke LANGKAWI


---perjalanan yang mengambil masa lebey kurang 8jam dari t'GANU ...akhirnya sampai gop ke destinasi yang ingin dituju..

time bertolak : 9.00pagi
time sampai : 5.00ptg

berbekalkan 2helai baju t-shirt yang tak sempat nak basuh + seluar jeans sepasang..eemmm terlupa plak nak bawak seluar pendek..hahahaaa
target tercapai..***






matahari terbenam...
di pulau LANGKAWI

---PERASAAN MELAYANG..coz DAH LETEY TAHAP GABAN SEPANJANG PERJALANAN..TP beh 

PEMANDANGAN DARI BALKONI BILIK HOTEL

SUASANA DI PAGI HARI...eemmmm SEGAR + NYAMAN


BILIK MACAM HURU-HARA...lalalaaaa


maka bermulalah Ekpedisi menjelajah PULau jeng..jeng..jeng



dah pusing-pusing seluruh LANGKAWI...
        maka saat-saat yang ditunggu pun tibA..!!

CoKlat..CoklAT..COKlaT..COklaT..CoklaTTtttttt.....

**** beh..beh..walaupun kejap je trip..tp berbaloi..
---p/s : hope laen kali dapat g sane lagi....duit x de..so coklat yang leh beli pun cikit jew...hahahaaaAAA